Hur hinner du med?

Jag får ofta frågan om hur jag hinner med allt. Och med allt menas då vanligtvis driva bolag + tre barn + hus & hem + träning + nöjen.

Mitt svar är enkelt. Jag hinner inte med allt. Jag jobbar minst sagt oregelbundna tider, kopplar sällan bort, beställer hämtmat eller kör halvfabrikat (mina ungar jublar över Findus köttbullar och kallar dem hemlagade…) och är enormt fokuserad med vad jag bokar in, lyssnar till, lägger min tid på.

På ett hotell för jobb, hösten 2021.

Men det finns några nycklar förstås.

1. Teamwork är allt. Ordet låter torrt, men att ha en partner med samma driv och agenda gör inte livet mer komplicerat, utan mindre. Vi förstår varandra. Klart att vi tjafsar ibland, men näst intill aldrig om sysslor eller ansvar. Och vi jämför inte den enes tid med den andras. Tänker inte att vi ska ta barnen till lika många träningar var, utan snarare ”medan du gör detta så gör jag det här”. Förståelse är så mycket mer värt än paragrafer.

2. Hur förenklar jag det som kan förenklas? Jag har nästan helt slutat gå till gymmet, men tränar 4-5 dagar i veckan. Hemma. Eller löpning ute. Det tar noll tid att ”komma iväg” och det går utmärkt att kombinera mötesbokningar eller interna möten med ett långsamt cardiopass på cykeln. Jag är nog bra på att se lösningar, inte barriärer. Oftast.

3. Vet mitt varför. Att behöva prioritera bort socialt umgänge, vänner och spontana dejter ger inte den där lattjo bilden av sig själv, som man gärna vill vara. Men det GÅR inte att göra allt samtidigt. Min familj är mitt fokus utöver jobbet och jag behöver resor och kontakt med vänner och bekanta för att kunna ge allt. Men just antal tillfällen får inte vara avgörande just nu. Jag vet varför jag säger nej, jag vet varför jag säger ja, och målmedvetenheten har ett syfte. Det är viktigt för att inte bli bitter, utan kunna se värdet även i de tuffaste dagar. Eller mest rationella beslut.

Livsglitter på Asian Post Office

(Den dag jag slutar jubla över ett glas bubbel kan du skicka en arg kommentar, DEN vill jag aldrig vara :)).

Tack för att du är här! Kramar och pepp!

%d bloggare gillar detta: