Ojämställt företagande

Att äga, leda och driva bolag är INTE en fråga om vad som finns innanför gylfen. Varför tvingas vi diskutera kön istället för affärer?

Jag har inte drivit bolag i tio år för att jämna ut statistik eller ”bevisa att det går”. Oavsett om det finns förebilder som sitter i ledningsgrupper och pratar lumpenminnen, ammar bebisar eller förespråkar 50/50 föräldraledighet, har jag haft fokus klart. Skapa det bolag som jag drömmer om och som jag tror kan ge mest värde tillbaka till medarbetare, kunder, samarbetspartners och samhället. I över ett decennium har företagande varit en stor och självklar del av mitt liv som människa, inte ”kvinna”.

Idag släpper AllBright en rapport som visar att listan med bolag som helt SAKNAR kvinnor i ledningen, ökar.

Varför tvingas vi lägga tid på den här frustrationen? Varför samverkar vi inte för att reda ut snedfördelningen en gång för alla? Det är ingen som ska ta någon annans plats. Vi ska skapa plats för alla!

Med jämställdhet hos storföretagen genereras positiva spiraler i alla led. Beslutsfattare genomför upphandlingar och klubbar igenom avtal på bredare bas. Alla vinner.

Gnäll leder sällan framåt. Det är därför vi hellre gör än ”tycker”. 100 meter sprint är en fråga om fysik men i ett aktiebolag är DNA något helt annat. Vi vinner tillsammans!

%d bloggare gillar detta: