Jobb ska ge vingar

Något som jag önskar att unga människor, kanske framförallt kvinnor, ska förstå om arbete. Är detta.

Jobbet ska ge dig vingar. Du, dina eventuella chefer, och dina uppdrag ska kunna kännas mest som ett spännande äventyr, där nya utmaningar och nådda mål ger dig ännu mera flygkraft. Inte alltid lätt förstås, men svårigheterna ska ha en mening och motståndet ska faktiskt kännas mestadels inspirerande. Är det rätt så finns en positiv energi närvarande även i extra kämpiga skeden.

Men känns alltihopa som en tung börda, där du tvingas söka efter ”varför”. Som att du jobbar för någon annans skull eller kvävs av kraven. Stanna inte för länge under det trycket. Sök en plats där din glöd matchar omgivningens, var gnistan som du har potential att vara. Hårt jobb är ingen fara, det är en språngbräda för oändliga möjligheter, upptäckarlust och närvarande nyfikenhet. Men hårt jobb av fel anledningar, eller i fel sammanhang, kan göra mer skada än nytta.

Sök inom dig själv så hittar du vägen. Du bär på dina svar. Din unikitet är din alldeles egna styrka.

%d bloggare gillar detta: