Sommar i P1

Efter att ha hört både Carin Rodebjer och Caroline Farberger sommarprata är jag mer övertygad än någonsin om att vi måste sluta att försöka dela upp tillvaron i alternativ A eller B. Svart eller vitt. ”Mitt” sätt som rätt sätt.

Carin beskriver en enorm drivkraft och dess uppoffringar med styrka, livskärlek och medvetenhet. Caroline har den unika erfarenheten av att kunna dela upplevelser som både man och kvinna på ledande position i näringslivet. Båda är fantastiska exempel på människans inre kraft och outsinliga förmåga att veta vad som är rätt för just den, och vår kapacitet att klara utmaningar längs vägen.

För egen del har jag vid 41 års ålder lärt mig om mig själv och vad som är sanningen för mig. Vad som tar energi eller ger harmoni. Jag är ingen på utsidan mjuk eller kramig person, hälsar hellre med en high five än kindpussas. (Ni som hört sommarpraten förstår.) Jobbar gärna dygnet runt i perioder och föredrar tunga vikter framför yoga. Men inuti och i nära relationer får det inte förekomma obalans, behöver veta vad som gäller och att jag är rätt förstådd för att inte täras sönder. Mår bara bra om mina närmaste är friska och glada. Annars går deras problem tusen gånger före mina egna.

Förut trodde jag att människor antingen var hårda eller mjuka – nu vet jag att alla är lite av allt. I olika doser.

Nu vet jag också att vi måste sluta ge goda råd utifrån vad vi själva lever efter och vad som är rätt för oss. Särskilt i social mediashaming av både mammor och män och tillväxtkraft. Det som verkligen gör skillnad är när vi vill, orkar och anstränger oss för att förstå varandra. Lyssnar på den andra, ser vad den drivs av och vill. Då kan vi på riktigt hjälpas åt längs vägen. Det finns så oändligt många fler vägval än A eller B, och fler färger än svart och vit. Men bara ett liv att utforska allt som vi vill och drömmer om ❤️💪🏼

%d bloggare gillar detta: