Ingen förvirring

”Först bygger man bolag och tjänar pengarna, sedan ger man bort en del”. Oräkneliga gånger under de senaste året har jag hört repliken, inte minst från äldre generationer i trad. chefsroller.

Igår var temat socialt entreprenörskap i mitt favoritprogram ”Dragons Den” och även i detta forum lyfte några investerare detta synsätt, medan andra fokuserade på fördelarna.

Att skapa en affärsmodell som bygger på delbarhet och social impact är INTE välgörenhet. I så fall hade jag stannat på min ”utstakade” karriärväg, och donerat pengar som entreprenör och privatperson. Inte riskerat allting, för något krångligare.

Socialt entreprenörskap bygger på den grundmurade viljan att låta företagets tillväxt gagna utsatta samhällen, individer, djur och/eller natur. Utöver att det blir viktigare för både varumärken och målgrupper – etiskt, ekonomiskt och värdegrundsmässigt – finns det en annan faktor att minnas: Medmänsklighet. Vi är här tillsammans 🌍 Priviligierade eller i lidande, tur eller otur i livets lotteri. Ingen kan lösa alla problem. Men alla kan välja att skapa en liten del optimism.

Om jag kan använda mina kunskaper inom varumärken och marknadskommunikation till att göra något som gör skillnad (förlåt det slitna uttrycket) så är det långt bortom en idé. Och inte = välgörenhet 💙

%d bloggare gillar detta: