Kvinnodagen

Internationella kvinnodagen. Hur uppmärksammar man den då?

Drömmen vore ju att ingen (man) någonsin använder sin styrka till att slå, begå övergrepp eller missbruka sitt fysiska övertag. Inte sätter orättvisa löner eller sexualiserar en situation för att dominera ekonomiskt eller kommunikativt.

Drömmen vore också att vi alla förstår att stora strukturer bara förändras av individer. Varje löneförhandling, varje startat företag, styrelseuppdrag och mänskligt möte spelar roll. Varje beslut att säga ifrån eller lämna något ohållbart gör skillnad. Vi behöver förstå att det inte kommer att vara enkelt att ta eller inneha vissa positioner, men att kampen är meningsfull om glöden kommer inifrån. Saker behöver utföras, för att kunna ändras.

För mig handlar jämställdhet om en enda sak; män och kvinnor tillsammans. I samma rum, runt samma förhandlingsbord, samma friheter, rättigheter och möjligheter. Med samma respekt för varandra. Det fortsätter jag kämpa för så länge jag lever. I alla roller jag har.

Aldrig någonsin i en t-shirt med budskapet ”girls can do anything”. Det är klart att vi kan.

%d bloggare gillar detta: