Stor och stark

Även den mest inbitne hen-användare vet att det finns (fler än) en påtaglig skillnad mellan män och kvinnor, generellt. Den har med muskler och styrka att göra. Armar, axlar, bröst, rygg och händer med kraft och därmed makt.

Jag har sett filmen från tunnelbanan där en gravid kvinna och hennes skräckslagna dotter släpas, dras och knuffas ur ett tåg och vidare på perrongen. Det pratas om vakter som har ”rätt att göra sitt jobb”.

Bara för att man k a n, betyder inte att man ska. Ni vet ju att ni faktiskt kan använda styrkan om ni vill. Och ni kan välja att inte vilja.

Använd era muskler till att skydda dem som behöver er fysiska styrka. Att försvara dem som är mycket svagare. Att stå för säkerhet och trygghet och förtroende. Snälla visa våra söner och döttrar hur kraft hanteras med ansvar och respekt. Snälla hjälp till att skapa ett samhälle som känns rättvist och säkert, där människor står upp för varandra och kanaliserar kraften dit den behövs.

Det kommer aldrig att behövas flera stora män mot en gravid kvinna och hennes dotter i tunnelbanan. Det fattar alla. Det finns inget försvar. Ni har ju musklerna och makten i att vara starkast nästan alltid. Sånt slöseri att bryta ner och förstöra. När så många vill bygga upp nånting bra och tryggt att finnas i. Ni skulle kunna vara så himla värdefulla i det.

Fan, så jävla besviken man blir.

Be om ursäkt, säg förlåt, ge tillbaka det ni tog och gör det till den som förtjänar att höra. Det gick för långt men inget är försent. Nu får ni vara med och ta era krafttag för en positiv förändring. Såhär kan vi faktiskt inte ha det.

Hjälp till istället!!

%d bloggare gillar detta: