Låt mig slippa

I dessa tider, när vi pratar så mycket om ökad (social) mediekonsumtion och eskalerande tidsbrist, är det tre saker jag vill slippa nu. Omgående!

  • Klickbetesrubriker. Ja, jag kan tänka mig att läsa om idrottares mående och nöjesprofilers kosthållning – men INTE ”här gör de det förbjudna”. Jag vill välja ytliga och meningslösa klick (lika mycket som substansiella motsvarigheter) men l u r a mig inte till dem! Tack.
  • Samarbetsoverload. Vi vet hur influencermarknaden funkar och vi har accepterat den. Men snälla, skippa formuleringar som ”BÄSTA banken för oss entreprenörer” till annonsör A ena veckan, och s a m m a formulering för konkurrerande annonsör B nästa vecka. Strunta i det. Säg bara ”här är en bank och de vill att ni ska veta det här” för annars kommer trovärdigheten att dala till minus innan vi hinner bokstavera förtroendekris. Låt det vara, bara.
  • Poddgästrepriser. Ljudmedierna ökar, det är guld och gröna skogar för företagspoddandet och annonsintäkterna. Och jag konsumerar MÅNGA poddar. Bidrar gärna till reklamutrymmesbudgetarna, då jag får ut så mycket av innehållet. Men sluta underskatta lyssnandet. Inte bara gäster på repris i samma poddar. Utan också med exakt samma formuleringar gång efter gång. Skivan har hakat upp sig för att skapa enkla faktureringar som gynnar alla, utom lyssnarna. Ansträng er lite för oss som anstränger oss. Snälla.

%d bloggare gillar detta: