Hörru Goliat

Som entreprenör driven av sociala syften, är det vad jag oftast pratar om. Den bakgrunden har dominerat mina presentationer och många är de (ofta kvinnor) som bjudit in till olika affärssamtal och starka möten. Så tacksam för det!

I en start-up är det mycket som måste ske. Modet måste speglas av en modig motpart med makt. Någon som blir överöst med nya pitcher varje dag. Då räcker inte ett gott syfte så långt. Här är vad jag nästan aldrig säger:

Wangaris produkter är gjorda av naturmaterial. De är lätta, tunna, som gjorda för transporter utan att tära så mycket på miljön. Men i butik, när 90×90 cm exponeras på en hylla eller vägg, så stark stopping power utan en massa hyllmeter! Många SKU ryms på väldigt liten yta, högt värde för handlare och goda marginaler. Som vi dessutom ger bort en del av. Eftersom en scarf passar alla storlekar slipper vi returer av den anledningen, något som annars är ett stort problem i e-handeln idag. Produkterna shoppas enkelt i mobilen och tar snygg plats i en scrollning, vilket är positivt sett till nya beteendemönster.

En jä*la möjlighet är vad det är. Missta aldrig den genuina värdegrunden för att inte fatta affären.

Så retailjättar: Dags att bygga värde ihop?

%d bloggare gillar detta: