Mod – från två håll

När jag fick min första anställning efter studierna var jag en ökänd dokusåpatjej kring 20. Många hånfulla nej mötte mitt sökande efter en plats i kommunikationsbyråvärlden. Ett modigt ”välkommen” från tre byrågrundare en vårdag på Kungsholmen förändrade allt. Vem hade jag varit utan de nio åren hos er?

När vi sedan startade vår egen verksamhet i början av 2010, presenterade vi vårt koncept innan alla formaliteter fanns på plats. Försäkringar tecknades parallellt med att miljonprojekt genomfördes. Våra första uppdragsgivare såg förbi uppstartshindren och trodde på våra leveranser från dag 1. Vi visste att vi hade vingar, men han och hans team lät oss flyga från start. Evigt tacksam över riskviljan på andra sidan.

Nu är det tredje gången som jag befinner mig på okänd mark. Har lämnat all trygghet, bytt bransch. Följt hjärta och hjärna. Varit modig och klok och livrädd och inte klok alls. Är övertygad. Förankrad. Har en affärsplan och leverantörsled och ett kontor och ett team som sliter. Har slitit och kommer att fortsätta slita. Nu väntar jag på modet på andra sidan bordet. Någon av de etablerade återförsäljarna som vågar säga ”ja, välkommen”.

Storlek är makt. Men liten kan vara tuff. Låt oss nu mötas i modet att satsa framåt och bygga varandra längs vägen!

%d bloggare gillar detta: