En väg som inte funnits

Att trampa nya stigar.

Att kapa snårig sly och lägga tunga hinder åt sidan.

För drömmen och visionen. För målen där framme.

Jag har märkt att Sverige inte tar detta för alldeles självklart. Det här med profit for purpose, eller social enterprises. ”Antingen gör man affärer, eller så donerar man till välgörenhet”.

Det är krångligt att förklara varför man gör både och, samtidigt, i samma format. Men det går allt lättare och allt fler förstår, och det är allra viktigast. Att vi vågar bryta ny mark där det behövs. För att få annat att växa och grönska.

Jag förklarar gärna. Igen och igen. Det är framtidens företag som kommer att driva de största positiva förändringarna i samhället, på jorden. Det är framtidens medarbetare som vill ta ansvar, vara med och möjliggöra. Det är framtidens konsumenter som är kravställarna. Motorvägen funkar inte längre. Full fart åt samma håll som alla andra leder inte till nya upptäckter, eller hållbara beteenden.

Det jag har insett är att det inte behöver gå lätt för att kännas självklart. Den här kampen är en välsignelse att få ta.

Och det känns fint med skrubbsåren, de är ju beviset för att vi rör oss dit vi ska. Framåt, på nya stigar. Tillsammans.

%d bloggare gillar detta: