De stora dagarna

Det finns ju vissa dagar som kan anses lite mer värdefulla i företagslivet. Nya investeringar som lyfter verksamheten. Fina siffror som lämnas in i årsredovisningen. Samarbetsavtal som ger klirr i kassan. Rent krasst så vet jag att dessa faktorer är avgörande för att företaget ska flyga högre och hålla längre, därför gör jag en mental high-five när de sker.

Men inget av detta kan mäta sig med gårdagen. För ett år sedan hade jag en idé om att bygga ett varumärke vars själva existens grundar sig på social impact, och missionen att hjälpa SMÅ ideella organisationer att kunna göra mer inom sina områden. För detta behöver de kännedom och engagemang från många människor, samt inflöde av kapital. Med 17 års erfarenhet inom marknadsföring och 8 års företagsledarskap, visste jag att jag borde kunna göra någon nytta. Använda min kunskap som hävstång för något meningsfullt. Och i rätt team med lika drivna människor, göra idén till verklighet.

Igår gick Wildhood Foundation ut i sina kanaler och berättade om vårt samarbete. Hur Wangari Sthlm och våra scarves är designade för att lyfta deras ämne och generera effekt till deras arbete. Föra in dessa livsviktiga frågor genom en fysisk (och digital) produkt, rätt in i den bubblande modevärlden med sitt dagliga superengagemang i så många forum.

Kanske är det den stoltaste dagen i mitt yrkesliv? Den som visar att allting GÅR. Eller det gör det ju inte, för saker och ting faller här i världen även om ansträngningar görs. Men INGENTING går att förändra om vi inte agerar, det är 100% säkert.

Filippa Tarras-Wahlberg agerar med sitt Wildhood. Och människor som henne, team som dessa, GÖR världen till en bättre plats medan andra bara pratar.

Att få samarbeta med organisationer som deras, är grunden till Wangari och något jag vill göra livet ut. Tack för att just du som läser det här är med på resan!

%d bloggare gillar detta: