Jobba för dig

Nej, jag tycker inte att alla behöver ”sträva”, åstadkomma och ”bygga nytt” hela tiden. Det får inte läggas något värde i vem som känner sig menad att göra vad.

Min pappa arbetade som vaktmästare/fastighetsskötare i samma område i hela sitt yrkesverksamma liv, fram till pensionen för ett par år sedan. Knegade för något helt annat än självuppfyllelse och driva utveckling. (Och kunna bjuda på bakelser med den egna loggan på, liksom…)

Pappa gjorde vad han älskade, och människor uppskattade det han gjorde. Han fick mig att älska arbete och att se glädjen i dagens uppgifter – oavsett omfattning. Tack vare mina föräldrar fattar jag vikten av att inte göra någonting halvdant om det ändå ska göras.

Till er som går tillbaka till jobbet idag efter semesterveckorna; jag hoppas att stegen huvudsakligen är lätta och att hjärtat är med. Dagen är för värdefull för att bara härda ut. Det får aldrig handla om att jämföra sig med någon annan, utan bara om hur det känns inuti. Jag hoppas att du är på en plats du vill vara 💞

Happy arbetsvecka, allihopa!

%d bloggare gillar detta: