Vem leder?

Angående chef/ledare och krav i arbetet. Samt att kvinnor oftare tror att de måste ”kunna allt” för att ta en chefsposition eller starta företag.

Jag har drivit företag sedan 2010 men bara sedan hösten -17 är jag ensam ansvarig på det nya varumärket Wangari.

I mitt entreprenörskap har jag inget intresse av att vara någons chef. Jag tror heller inte att jag kan allt (knappt nånting faktiskt :)). Det ”enda” jag har är affärsidén, affärsplanen, visionen och tydliga mål. Jag har hyfsad koll på planen som tar oss dit.

Men för att faktiskt ta oss dit, behövs ledare som vill ta beslut. Jag ser det som att jag som VD rapporterar till bl a vår CFO, e-commerceansvariga, designers och logistikpartner. Detta är inte mina områden, så jag behöver veta vad som krävs av mig för att dessa personer ska kunna göra sitt jobb på bästa sätt. Oavsett anställningsform eller konsultroll.

Mitt råd till dig som går in i en start-up eller nyanställd i ett större företag: Förutsätt inte att ”chefen” vill veta bäst. Du har starkare spetskompetens även om du kommer direkt från plugget. Du ÄR en ledare i din roll, oavsett roll. Din kunskap är värdefull, din energi gör all skillnad. Jobba för målen, sätt teamet först och give it all you’ve got. Då skapar ni det tillsammans, gränslöst och målfokuserat.

Oavsett titlar.

%d bloggare gillar detta: