Kallt eller varmt

Angående försäljning i form av kalla samtal och mail.

Jag läste en fråga på LI igår. Gällande sälj och behovet av att nå en viss volym för utfall.

Vår verksamhet har två affärsområden. Fysiska/digitala produkter, och konsultverksamhet inom syftesdrivet varumärkesarbete/kommunikation. Jag är stolt över vårt team och vad vi tillför i värde till andra! Men jag ogillar att ”sälja”.

Trots att jag vet vilken nytta vi kan göra och hur stor vår passion och resultatfokus är, tycker jag att kontakterna är obekväma. Jag vet att man inte får säga så. Men idag är alla människor så upptagna. Tiden så knapp. Och det sista man vill som kommunikatör är att störa.

Jag tänker att den jag pratar med tänker: ”Om det vore så bra skulle jag redan känna till er”. Men det är så klart omöjligt när man är ny på marknaden och behöver göra jobbet. Varje timme, minut och sekund. Kontakten måste tas.

Kalla mail är ingen dröm att behöva skicka. Men utan dem hade vi inte haft fem nya möten dessa veckor 😀 Jag förstår att det sitter i mitt huvud. Det viktiga är att jobba förbi de mentala hindren. Och fortfarande pratar jag hellre om utmaningarna, än det som är enkelt och bekvämt i just de här inläggen. Hur utvecklas vi annars.

Vad tänker du om säljets viktiga värld?

%d bloggare gillar detta: