Syfte och mening

Inlägg sju av sju.

Vad gör du om du vinner en miljon? Du känner igen frågan från barndomens lekar och ungdomens reflektioner.

Jag har alltid sagt att jag skulle hjälpa mina föräldrar, resa och skänka en del till välgörenhet. Men vem vet. Livet kan komma emellan. Ord blir aldrig handling om motivationen inte finns. Det ena är inte bättre än det andra, och valet är individuellt. Det är viktigt att ha kul också.

Jag fyllde 40 år och jag vann inga pengar. Men jobbade ihop till mitt mål.

Det var ett år sedan nu. Då jag lämnade mitt jobb och tidigare rutiner. Jag laden in en del i en bostad så att mina föräldrar kunde få lite hjälp på vägen i flytten hit till Stockholm. Vi reste. Och jag investerade resten i mitt nya företag, det som ska vara vinstdrivande för att kunna bidra med kapital till små ideella organisationer som jobbar för att rädda liv. Varje dag. Människor som lägger all sin arbetstid och erforderliga resurser på världens hotade djur, natur och utsatta barn och samhällen. Som löser problem och driver förändring för en framtid full av hopp. De vill jag finnas för.

Platsen jag står på idag är gjuten av cement och porös sand på samma gång. Jag har vänt och vridit på mitt kall genom åren, jag är där jag vill och måste vara. Samtidigt har jag bytt bana. Delar av mitt nya företags verksamhet är okänd mark för min del. Jag har kommit längre än jag vågade hoppas, men en trygg hamn är ännu inte inom räckhåll. Ändå finns det ingenting som kan få mig att ändra riktning nu.

Det första målet är tydligt, men jag når det ännu inte med handen. Det blåser ibland, och mina händer har skavsår av alla uppgifter som måste skötas för att hålla kursen. Sömnen är inte alltid djup. Kommunikationsradion inte alltid på rätt frekvens. Men jag är precis där jag vill vara. Jag hoppas, tror och vet att jag har makten att påverka utfallet av den här resan.

Jag vill att den ska vara för alltid. Driven av tydliga syften, oändlig mening och potential att göra lite skillnad här i världen.

Jag står inte ut med vetskapen om att vara en av dem som hade möjlighet att bidra, men som inte gjorde någonting. Så jag gör vad jag kan.

Så länge jag finns.

%d bloggare gillar detta: