Vad är framgång?

Dag fyra av sju på entreprenörskapstemaveckan (puh). Så mycket som det pratas om framgångssagor, framgångspoddar och framgångsrika personer känns det omöjligt att lämna frågan orörd.

Vad är framgång?

Inte vet jag.

Jag menar att framgång egentligen inte kan definieras av någon annan än den person som upplever den.

En rik person, någon som gjort bra business, köpt dyra prylar och refereras till som en guru inom sitt område… kan fortfarande vara tom och olycklig inuti. Är denne framgångsrik då? Inte vad jag tror.

Viljan att bli framgångsrik behöver handla tusen gånger mer om drivkrafter och mening, än skinande paketering.

Framgångar kan man ha (haft) och de som nåtts kommer alltid att bestå, oavsett vad som händer sedan. Medan framgångsrik är något omöjligt att för alltid v a r a. Eftersom livet består av många delar och ett proffs är alltid nybörjare på någonting annat än sitt expertisområde, så länge tiden går och nyfikenheten består.

Framgång är en känsla av att ha nått fram, att ha blivit rättvist belönad för mödan, att andra får ut någonting av utvecklingen. Fler erkännanden än ”bara” den egna drivkraften.

Framgångsrik däremot är den som förmår må bra och känna sig i inre harmoni med sin eventuella succé. Som delat med sig och gjort andra starkare längs vägen. Som lyckas vara glad, om den vill vara glad förstås, när målen nås.

Har du haft framgång? Känner du dig framgångsrik? Jag skulle verkligen vilja höra din syn på framgångssaken.

Rikedom har väldigt sällan med pengar att göra, när allt kommer omkring.

%d bloggare gillar detta: