Wangari i Businesspodden

Och det gick väl sådär…

För dig som inte har tid eller möjlighet att lyssna, kretsade feedbacken på pitchen kring att idén är stretchad lite för långt, målgruppen smal och priset högt.

I podden säger programledarna också att jag som grundare kommer att bli upprörd över den inbjudna gästens ord om oss.

Känslan är precis den motsatta. Vi är tacksamma över utrymmet och möjligheten att få affärsmässig och objektiv återkoppling från utomstående. Det finns många insikter som vi redan jobbar på avseende material och prissättning för nästa kollektion scarves, som vi fick bekräftade också i podden. Har man inte sett produkten eller tillhör målgruppen, är verksamheten svår att se som helhet. Vi är helt med på detta!

Det jag dock vill bemöta, vilket ni som följt vår resa vet, är kommentaren om att vår affärsidé med syftesdriven grund, låter som ett säljargument. Tro mig – det är det inte. Det finns tidigare yrkesval jag gjort, som jag hade stannat vid om målet vore att tjäna så mycket pengar som möjligt.

I Businesspodden säger en av programledarna ”först tjänar man pengarna, sedan stöttar man ideellt” men det håller jag ju inte med om. Jag tror, nej VET, att vi är många entreprenörer och företag som tänker precis tvärtom. Om vårt företag går bra, ska fler gynnas av det direkt från start. Inte i steg fyra eller fem.

Det är lite krångligt, och ja – det tar tid. Det är inte självklart i de ordinarie businessforumen (men börjar bli allt vanligare) och vi tänker vara med och bryta den marken, att skapa den förändringen.

Att driva företag och vilja bidra på fler sätt till andra människor, behöver inte vara två separata frågor. Men det är helt självklart att det finns både gropar och hinder på vägen, och vi lär oss av varje sådant. För att fortsätta med fler värdefulla insikter mot våra mål. Tack för denna veckas viktiga lektion, Businesspodden.

Jag gör mitt bästa för att vara säljande också. I just den här utmaningen är det bara din röst som räknas. Du får väldigt gärna rösta på Wangari i veckans avsnitt, om du tycker att vi ska till finalen i Annexet om en månad.

https://businesspodden.se/episodes/184

%d bloggare gillar detta: