Varför och därför

Så. Tio dagar som gräsis kräver justerade rutiner med schema för kontorstid, träning, städning, de tre barnen och to do-listan som bara blir längre. (Och DET är positivt i min lilla värld.)

Till exempel gör jag mig iordning och lägger mig samtidigt som yngste sonen kl 20.30. När han somnat tar jag upp laptopen och använder både den och telefonen för att jobba från världens mysigaste kontor som heter Carpe Diem och har dubbla kuddar bakom ryggen. Det kommer dessutom med tillval som lugna snarkningar från sovande 3-åring och sammetsmjuk hud som nuddar min arm då och då. (Att det också innefattar ”KILL!” vrålandes med jämna mellanrum från tonåringens Fortnite-äventyr på sitt rum, är inte i fokus här.)

Jag deltar just nu i en interaktiv workshop om sociala medier. ”Påminn löpande (!) om dina syften”, proklamerar gurun med lila hår. Om DU inte vet varför någon ska följa dig, tror du att nån kommer att göra det då?

Eh, nej. Viskar jag i mörkret. Så att inte kontorsinredningen ska vakna.

”Upprepa, håll i, var ihärdig!” Så säger gurun. Nu är håret grönt istället. Hennes alltså, inte mitt.

Och jag fattar ju att hon inte menar att man (jag) ska skriva ut hela de teoretiska grundbultarna i text. Det är verkligen inte delbart c o n t e n t. Men klockan är mycket och jag har svårt att se mig själv göra den där tihi-crazy torsdagsdansen som alla håller på med, kl 23.30. Eller någonsin för den delen. Det blir kanske inte så mycket rörligt i mina personliga kanaler. Särskilt inte dans.

Men det finns anledningar att hänga med på resan med mig och Wangari, det gör det:

1. Till exempel för dig som vill sluta tvivla på dig själv. Jag övade i 40 år, men där har jag examen nu kan man säga.

2. Och för dig som vill ha bevis på att det inte är en klyscha, det där med att misstag är viktigare än framgång när det kommer till personlig utveckling.

3. Definitivt för dig som brinner för social impact, syftesdriven verksamhet och välgörenhet. Framtidsfokus, hopp, handlingskraft finns här.

4. Häng med till platser du aldrig varit, eller dit du varit och alltid återvänder. Det handlar inte om att flyga kors och tvärs runt klotet varannan vecka. Utan om att resa med eftertanke på fler sätt en ett. Utforskandet är essentiellt för mig. (Ok då, inte i exakt alla livets delar. Vissa ämnen blommar bäst med rutiner och älskade vanor.)

5. Och så business förstås. Du ser mina hashtags som entreprenör, business & dreams, start-up och female founders. Jag har kommit att förälska mig i de små rackarna. Inte som magneter för uppmärksamhet, men markörer för något av det bästa jag vet.

Gillar du tanken på att bygga bolag från grunden, då hittar du förmodligen nån beröringspunkt hos mig.

%d bloggare gillar detta: