Jobb(igt) att göra!

När man söker efter ljusglimtar…

Vaknar upp till en domedagsrapport om global temperaturökning och jordens beräknade undergång. Läser förutspådda valresultat mixat med statistik från eskalerande krigsföring mellan både ungdomsgäng i Sverige och gerillarörelser i världen. Bränder rasar. Vilda djur jagas till utrotning. Smarta personer säger att vi måste kolonisera andra planeter typ nu. Detta är alltså ”bara” morgonens nyhetsflöde.

Vad ska våra barn se framför sig? Hur ska vi (vuxna) göra?

Jag saknar Hans Rosling i varenda del av mina tankar. Tror att människan behöver ljuspunkter att se framför sig, tydligt och klart, för att orka agera ”rätt”. Tror att vi behöver ledare som handfast vägleder till hur:en, inte bara berättar om krisande nulägen och missbruk av ordet ansvar. Vi behöver positiva alternativ som mål, inte bara hot som medel. Vi behöver inte kasta skit på oliktyckande, vilket lätt blir det enda ”resultatet” om vi känner oss fångade i hopplöshet.

Just nu vill jag ha fler goda nyheter i mitt flöde. Konkreta bevis på positiv utveckling, behöver det så himla mycket. Glad att sajter som http://goodnewsmagazine.se/forelasningar/ existerar, och att det finns (många!) människor som aktivt lyfter det vi alla behöver veta:

Framtiden kan bli bättre och vi har allihopa makt att dra vårt lilla strå till stacken ❤️🌍

Vad vi säger och delar digitalt påverkar kanske andra, men vad vi faktiskt gör i det fysiska livet påverkar garanterat den här världen. Och det behövs det inte en enda ”like” för att åstadkomma 👊🏼

%d bloggare gillar detta: