Syftet

Så vad är anledningen till att en vuxen kvinna startar en blogg, i tider när ”ingen läser bloggar längre”? Som sagt i det allra första inlägget, så tror jag att vi människor har allt att vinna på att dela med oss till varandra. Någons erfarenhet kan bli en annans lärdom. Alla har något att tillföra.

Men mer konkret, så stressar det mig något ENORMT att vara i händerna på algoritmer och snabba inlägg i diverse olika sociala medier. Facebook är stormigt, Instagram polerat, Youtube icke prio för företaget och Twitter känns retsamt. Jag vill ha – nej, behöver – en plats och ett nav där orden får utrymme. Någonting att samlas kring, även om det bara gäller att samla ihop mig själv.

Så:

1. Kontrollbehovet. Att få kommunicera på ett sätt som passar mig, knyta ihop http://www.wangaristhlm.com och allt det personliga kring.

2. Kunskapen. Efter 17 år i arbetslivet och nu äntligen på exakt den plats jag längtat till, kanske jag har något vettigt att säga i vissa frågor. Jag brinner för entreprenörskap, samarbete och filantrokapitalism på ett sätt som är svårt att beskriva. Att bygga in viljan att ”göra gott” i företagets fundament – det upptar så mycket av min vakna (arbets)tid.

3. Kanalen. Orden i fokus. Jag lyssnar på så många poddar, läser artiklar och ser TED-talks och seminarier live. Någonstans måste tankarna och reflektionerna pysa ut, annars sprängs skallen snart.

So blog it is!

%d bloggare gillar detta: